Percubaan terakhir dibuat untuk menandatangani Mesut Ozil.

Berita perpindahan mengaitkan Arsenal
Ozil dikatakan sedang mempertimbangkan tawaran daripada kelab Turki.

Dakwaan Fotosor, Fenerbahce membuat percubaan terakhir untuk menandatangani Mesut Ozil dari Arsenal pada jendela perpindahan Januari nanti.

Dalam beberapa bulan kebelakangan ini, pihak Turki telah dikaitkan dengan perpindahan pemain perancang Arsenal itu dan tuntutan Fotospor, Ozil sedang mempertimbangkan tawaran Fenerbahce.

Laporan Fotospor

Walaupun pemecatan Unai Emery, media Turki berkeras dengan dakwaan mereka bahawa Ozil akan meninggalkan Arsenal dalam masa terdekat dan Fenerbahce menjadi destinasi untuknya.

Ia melaporkan Ozil telah membeli sebuah rumah di Istanbul dan itu mungkin membawa kepada perpindahan pemain itu ke Super Lig dengan menyertai Fenerbahce.

Pemain berusia 31 tahun itu hanya membuat lima penampilan Liga Perdana untuk Arsenal musim ini, tetapi masa depannya mungkin bergantung kepada siapa yang akan dilantik The Gunners untuk menggantikan Emery.

Arsenal ketika ini dikendalikan oleh Freddie Ljungberg dan dibantu oleh rakan senegara Ozil, Per Mertesacker, dan perkembangan itu mungkin boleh membuat perancang The Gunners itu berubah fikiran sekiranya beliau mampu beraksi lebih kerap dibawah pengendali sementara itu.

Terdapat juga laporan mengatakan bahawa bekas pemain antarabangsa Jerman itu juga boleh menuju ke MLS.

Kontraknya dengan pihak London akan tamat pada akhir bulan Jun 2022, tetapi ada kemungkinan dia boleh pergi sebelum itu.

About MyGooners 879 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment