Pochettino telah ditawarkan jawatan mengejutkan selepas disingkirkan Tottenham.

Mauricio Pochettino

Beliau bagaimana menolak peluang terbaik untuk mengemudikan kelab Sepanyol.

Tottenham Hotspur telah menunjukkan Mauricio Pochettino pintu keluar pada 19 November dan beberapa hari kemudian, melantik Jose Mourinho sebagai penggantinya.

Bekas pengurus Spurs kini tidak terikat dengan mana-mana kelab dan dilihat berada di Qatar bersama pembantunya di Tottenham, Jesus Perez.

Lebih sebulan sejak Spurs memecat pengendali Argentina itu dan media Sepanyol, AS mendakwa bekas bos Southampton itu telah memutuskan untuk berehat selama beberapa bulan sebelum kembali ke arena pengurusan.

Akhbar Sepanyol itu juga telah mendedahkan mengenai salah satu pihak La Liga yang membuat pendekatan mengejut untuk Pochettino.

Ia mendakwa Real Betis berminat untuk melantik Pochettino tidak lama selepas dia dipecat dari Tottenham.

Menurut laporan itu, tawaran Betis terhadap bekas pengendali Spurs itu ‘sangat bercita-cita tinggi’, tetapi Pochettino menolaknya kerana dia mahu berehat setelah menghabiskan banyak masa bersama Tottenham.

Betis melantik Rubi pada bulan Jun namun ianya tidak berjalan lancar untuk mereka musim ini.

Pada 6 Jun 2019, Rubi meninggalkan Espanyol selepas membayar klausa pelepasannya, dan dilantik pengurus Real Betis beberapa jam kemudian.

Mereka hanya berjaya mencatatkan enam kemenangan dalam 18 perlawanan dan kini menduduki tangga ke-13 La Liga dengan 23 mata, sembilan mata di belakang Atlético Madrid yang berada tangga keempat, .

Kedudukan terkini La Liga.
About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment