Arsenal dan Tottenham ikuti perkembangan pemain remaja Brazil.

Miguel Silveira
The Gunners menjadi pilihan setelah bertemu dengan keluarga pemain.

Media Sepanyol, AS hari ini membawa cerita menarik tentang bagaimana Arsenal dan Tottenham Hotspur telah mengikuti pemain muda Brazil.

Laporan mereka mendakwa bahawa kedua-dua kelab Utara London berminat untuk menandatangani Miguel Silveira, pemain tengah berusia 16 tahun yang bermain untuk Fluminense.

Ia adalah The Gunners yang dikatakan bergerak pantas dan mereka mendahului Tottenham, telah menontonnya beberapa kali bahkan telah melawat keluarganya di Rio de Janeiro.

Tetapi masih terdapat butiran tidak jelas bagaimana rundingan akan berlaku, walaupun Silveira mempunyai tag harga, iaitu klausa pelepasan sebanyak € 35 juta dalam kontraknya bersama Fluminense.

Miguel Silveira (kanan) dikatakan menarik perhatian Arsenal dan Spurs.

AS mendakwa bahawa pihak Liga Perdana mengadopsi strategi yang sama yang dimiliki Real Madrid, yang bertujuan untuk mendapatkan pemain Brazil seawal mungkin dalam karier mereka.

Mereka mengatakan bahawa Galacticos berjaya menandatangani pemain Brazil terbaik dari tahun 2000, iaitu Vinicius Junior, kemudian Rodrygo pada 2001, Reinier pada tahun 2002, dan sekarang Miguel Silveira mungkin mampu menjadi bintang terbesar negara itu.

About MyGooners 904 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment