Wartawan sarankan kelab untuk menjual pemain ke Arsenal dengan segera.

Orkun Kokcu
“Untuk wang itu, anda perlu segera melakukannya”

Orkun Kokcu dari Feyenoord telah muncul sebagai sasaran perpindahan Arsenal, menurut laporan di England.

Pada hari Khamis, Daily Mail melaporkan bahawa The Gunners telah ‘membuat tawaran awal’ untuk musim panas bernilai £23 juta (€ 27 juta) bagi pemain berusia 19 tahun itu.

Dakwaan itu telah menarik perhatian beberapa pihak di Belanda dan Rijnmond Podcast telah membincangkan mengenai pemain antarabangsa U21 Turki itu dalam siaran mereka.

Dan FR-Fans.nl telah menterjemahkan ulasan yang dibuat oleh tetamu yang menyertai podcast tersebut (pun begitu, kami masih terpaksa menterjemahkannya lagi).

Mereka mencadangkan segelintir pemain Feyenoord, termasuk Kokcu ‘meletakkan diri mereka di pasaran’ dan boleh meninggalkan kelab Belanda itu selepas musim ini.

Orkun Kokcu, 19 tahun bermain sebagai attacking midfield dan central midfield.

Wartawan Sinclair Bischop telah memberikan keputusannya mengenai laporan baru-baru ini yang menunjukkan kesediaan Arsenal untuk membayar € 27 juta untuk pemain itu.

Dia berkata: “Untuk wang itu, anda perlu segera melakukannya.”

Kontrak Kokcu di Feyenoord berjalan hingga 2023 dan ketika ini masih tidak dapat dipastikan sama ada Mikel Arteta benar-benar berhasrat untuk menandatanganinya atau tidak pada musim panas nanti.

Sebelum ini, kami melaporkan dimana Arsenal berminat untuk menandatangani pemain tersebut setelah mengikuti perkembangannya selama 18 bulan.

Pemain berusia 19 tahun itu dilahirkan di Belanda, namun memilih untuk mewakili Turki dan kini mewakili pasukan U21 negara tersebut.

Kokcu mempunyai tiga gol dan enam bantuan gol dalam 34 penampilan dalam semua pertandingan untuk Feyenoord musim ini.

About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment