Arsenal ‘hampir’ melengkapkan perpindahan Lemar pada Januari.

Kini The Gunners mempunyai jalan terbuka untuk menyelesaikan perpindahan untuk musim panas.

Arsenal ‘hampir’ menandatangani Thomas Lemar dari Atletico Madrid pada bulan Januari dan kini kita disajikan dengan sambungan kisah beliau untuk musim panas.

Itu menurut Marca, yang mengatakan bahawa pemain Perancis itu telah ‘dipilih’ sebagai pemain yang boleh dijual oleh kelab itu pada musim panas nanti untuk mengumpulkan dana.

Dengan pengurangan bajet kelab di seluruh Eropah ekoran wabak coronavirus, kelab Sepanyol itu sedang melihat siapakah yang dapat ‘dilepaskan’, setelah mereka kini merancang untuk mengukuhkan kewangan dan prestasi kelab.

Lemar berada di tangga teratas senarai pemain yang akan dilepaskan, dengan pemain tengah itu berjuang untuk mencari prestasi terbaik sejak tiba di kelab itu.

Pemain berusia 24 tahun itu mencapai persetujuan dalam perpindahan bernilai £63 juta dari Monaco pada 2018, tetapi hanya berjaya menjaringkan tiga gol dan enam bantuan gol dalam 67 penampilan untuk Atletico Madrid.

Madrid dengan senang hati untuk memindahkannya pada musim panas ini, dan Liga Perdana Inggeris nampaknya menjadi ‘destinasi yang mungkin’ untuk pemain itu.

Arsenal telah lama dikaitkan dengan perpindahan Lemar dan menurut media Sepanyol itu, The Gunners hampir menyelesaikan kesepakatan pada jendela perpindahan Januari lalu.

Petikan laporan Marca

Oleh itu, Arsenal mungkin berminat sekali lagi pada jendela perpindahan musim panas nanti walaupun timbul persoalan mengenai adakah The Gunners bersedia membayar harga permintaan Atletico.

Kelab Sepanyol itu bertekad untuk mendapatkan kembali jumlah yang sama ketika mereka membayar khidmat pemain tersebut dari Monaco.

Pun begitu, dengan kewangan di Emirates yang dilaporkan ketat, pihak Mikel Arteta mungkin bergelut untuk memenuhi keinginan tersebut.

Atletico Madrid ‘menyesal’ beli Lemar dan ingin menjualnya pada musim panas ini.

Lemar ketika ini bernilai sekitar €24 juta dalam pasaran perpindahan semasa dan Atletico Madrid mengeluarkan belanja sebanyak €70 juta ketika mendapatkannya dari kelab Perancis pada 18 Jun 2018.

About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment