Ejen pemain sahkan minat Arsenal terhadap Rrahmani.

Amir Rrahmani

Laporan pada Februari mengatakan kontak telah dilakukan.

Ejen kepada pemain pertahanan Hellas Verona, Adrian Aliaj telah mendakwa bahawa Arsenal berminat dengan kliennya sebelum Amir Rrahmani berpindah ke Napoli.

Rrahmani telah menjadi pemain utama untuk Verona musim ini, membuat 26 penampilan dalam semua pertandingan dan memainkan peranan penting dalam membantu pasukan itu memiliki salah satu pertahanan paling ‘kejam’ di Serie A.

Persembahannya mendapat perhatian ramai dan sama seperti rakan sepasukannya Marash Kumbulla, banyak pihak telah dikaitkan dengan minat untuk menandatanganinya.

Pemain pertahanan Hellas Verona, Marash Kumbulla turut mendapat perhatian ramai pihak.

Arsenal adalah salah satu daripada mereka yang berminat dengan Calciomercato melaporkan pada bulan Februari bahawa The Gunners telah melakukan kontak atas kemungkinan potensi perpindahan.

Malangnya bagi Arsenal, mereka telah ditewaskan oleh Napoli, yang melengkapkan perjanjian £ 12 juta pada pertengahan Januari sebelum meminjamkan pemain pertahanan itu kembali ke Verona untuk baki musim ini.

Pada 20 Januari 2020, Rrahmani bergabung dengan pasukan Serie A, Napoli yang dilaporkan membayar yuran perpindahan sebanyak € 14 juta.

Ejennya kini telah mengesahkan minat Arsenal tetapi menegaskan bahawa ia tidak pernah lebih dari itu, dari pihak Mikel Arteta.

“Arsenal memerhatikan Amir, seperti yang mereka lakukan dengan pemain lain yang bermain dalam kejuaraan Itali,” katanya kepada Sports né KTV.

“Tetapi mereka tidak membuat panggilan telefon atau tawaran rasmi.

“Kemudian ada dua pasukan Bundesliga dan satu pasukan dari Sepanyol.

“Seorang pengarah sukan juga memanggil kami dan kami bercakap dengannya mengenai perkara-perkara konkrit …”

About MyGooners 866 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment