Fonseca jelaskan bahawa dia ingin menandatangani Mkhitaryan.

“Kita akan bercakap dengan Arsenal”

Perpindahan tetap Henrihk Mkhitaryan ke AS Roma menjadi semakin kukuh berikutan kata-kata terbaru dari pengurus Paulo Fonseca.

Pengendali Roma itu telah ditemubual oleh rancangan TV Rusia, Great Football, dan menjelaskan bahawa dia dan pemain menginginkan perpindahan pada akhir musim.

“Saya mahu dia kekal dan dia juga ingin tinggal,” kata Paulo Fonseca kepada Great Football (melalui Il Messaggero).

Petikan laporan Il Messaggero

“Namun, harus jelas bahawa semuanya sekarang terhenti seketika dan kita harus berbincang dengan Arsenal.

“Saya mahu terus bekerja dengannya kerana dia pemain yang hebat dan lelaki yang hebat. “

Roma membayar yuran sebanyak € 3 juta untuk menandatangani Mkhitaryan dari Arsenal dalam perjanjian pinjaman satu tahun musim panas lalu.

Dan nilai itu nyata berbaloi setakat ini kerana pemain tengah itu menjaringkan enam gol dan menghasilkan empat bantuan gol dalam 20 penampilan untuk Roma musim ini.

Februari lalu, laporan Tutto Mercato mendedahkan dimana terdapat klausa wajib beli untuk Roma menandatangani Mkhitaryan, bergantung kepada jumlah penampilan.

Dimana ia dilaporkan sekiranya pemain tersebut membuat 25 penampilan bersama kelab itu, pilihan wajib membeli diaktifkan.

Laporan terbaru dari media Itali mendakwa bahawa Mkhitaryan sanggup dan bersedia untuk menurunkan gajinya supaya dapat kekal tinggal di Roma.

Namun permintaan terbaru Arsenal yang sedikit lebih tinggi daripada apa yang ingin dibayar Roma untuk pemain itu mengganggu rundingan sebelum ini.

About MyGooners 904 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment