Mesut Ozil mungkin tinggalkan Emirates pada musim panas.

Isteri berminat berpindah dengan keputusan akan dibuat selepas Covid-19 berakhir.

Menurut laporan Fotomac, Presiden Fenerbahce, Ali Koc telah memulakan operasi untuk menandatangani perancang Arsenal, Mesut Ozil, yang mampu menyebabkan pemain berusia 31 tahun itu meninggalkan The Gunners pada akhir musim.

Dilaporkan bahawa Ali Koc dan rakan-rakan rapatnya berada dalam hubungan ‘berterusan’ dengan bintang Arsenal dan berusaha meyakinkannya mengenai perpindahan ke Fenerbahce untuk musim depan.

Ali Koç adalah ahli perniagaan Turki dan beliau adalah generasi ketiga dari keluarga terkaya Turki, pada 3 Jun 2018, beliau menjadi presiden Kelab Sukan Fenerbahçe ke-37.

Gergasi Turki dilaporkan akan menawarkan jumlah wang maksimum yang dapat mereka sediakan untuk membawa Ozil ke Istanbul.

Menurut Fotomac lagi, pemain Arsenal itu menumpukan perhatian untuk menghabiskan masa bersama keluarganya dan akan memutuskan masa depannya ketika wabak itu berakhir.

Ia juga mendakwa isterinya berminat untuk kembali ke Turki dan itu dilaporkan dapat memainkan peranan besar dalam rancangan Fenerbahce untuk menandatangani Ozil.

Amine Gülşe Özil adalah pelakon, model dan ratu cantik serta pelakon Turki dan Sweden yang dilahirkan dan dibesarkan di Sweden. Beliau dinobatkan sebagai Miss Turkey 2014 dan mewakili negaranya di pertandingan World Miss 2014.

Bekas pemain tengah Real Madrid itu telah membuat 23 penampilan untuk pasukan Mikel Arteta musim ini, dengan menjaringkan satu gol.

Kontraknya bersama The Gunners akan berakhir pada akhir Jun 2021.

Ali Koc dan Fenerbahce berusaha menawarkan jumlah wang maksimum yang dapat mereka lakukan untuk membawa Ozil ke Istanbul.
About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment