Minat Arsenal berikan masalah kepada AC Milan.

Luka Jovic

Saingan The Gunners dilihat sukar untuk dikalahkan.

Minat Arsenal terhadap penyerang Real Madrid, Luka Jovic menimbulkan masalah bagi AC Milan, yang juga berminat untuk menandatangani pemain Serbia itu pada musim panas ini.

The Gunners dikaitkan dengan perpindahan pemain Real Madrid itu bulan ini dan ia mendakwa dia adalah calon utama untuk menggantikan Pierre-Emerick Aubameyang sekiranya The Gunners kehilangan penyerang Gabon itu.

Didakwa Jovic ‘memegang peranan utama’ dalam pemikiran Mikel Arteta, walaupun persembahannya agak mengecewakan sejak tiba dari Eintracht Frankfurt musim panas lalu.

Dan menurut Sport, minat Arsenal itu menimbulkan masalah bagi Milan, yang ingin menyatukan semula Jovic dengan bekas rakannya di Frankfurt, Ante Rebic.

Luka Jovic (kiri), Ante Rebic (kanan) dan Sebastien Haller ketika mewakili Frankfurt

Akhbar itu menjelaskan bahawa pasukan Serie A sedang mencari penyerang baharu dalam usaha mereka untuk membina semula pasukan mereka.

Dan pemain Real Madrid itu menduduki senarai teratas dalam pemikiran mereka.

Mereka berminat kepadanya pada musim panas lalu sebelum pindah ke Madrid dan ingin menggandingkan semula dengan Rebic setelah pasangan itu berjaya menjaringkan 37 gol dan 13 bantuan di antara mereka musim lalu.

Satu masalah adalah keinginan Madrid untuk memberi peluang kepada Jovic dalam membuktikan dirinya.

Tetapi mereka juga dapat ‘memikirkan semula rancangan mereka’ itu jika ada tawaran yang dapat mengembalikan pelaburan mereka ataupun sebahagian dari jumlah €60 juta yang dibuat mereka ketika menandatangani Jovic dahulu.

Isu yang lebih besar di Milan adalah minat dari Arsenal dan Napoli, yang didakwa telah ‘menambahkan kesukaran’ terhadap percubaan mereka untuk mendapatkannya.

Ini menunjukkan bahawa Jovic akan mengutamakan perpindahan ke salah satu kelab tersebut terlebih dahulu, sebelum Milan.

Dalam kes Arsenal, ia adalah berkaitan Aubameyang dengan masa depannya kemungkinan akan menentukan urusan perpindahan ini pada musim panas nanti.

Setakat ini tidak dapat dipastikan sama ada tawaran telah dibuat oleh mana-mana pihak terhadap Jovic dan segalanya juga bergantung sama ada Real telah mencari pemain yang diperlukan mereka atau tidak.

About MyGooners 867 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment