Pengarah kelab sahkan pengurusnya menyukai pemain Arsenal.

Soal gaji boleh menjadi masalah.

Anggota lembaga pengurusan Besiktas, Erdal Torunogullari telah bercakap dengan Hurriyet dan mengesahkan pengurus kelab Super Lig itu, Sergen Yalcin ingin mengekalkan pemain pinjaman dari Arsenal, Mohamed Elneny dalam pasukannya untuk musim depan.

Erdal Toruno─čullar─▒

Bercakap mengenai keadaan semasa, Torunogullari mengatakan bahawa mereka mensasarkan pemain muda untuk jendela perpindahan musim panas dan mereka ingin menyimpan pemain pinjaman mereka seperti Mohamed Elneny dan Kevin Prince Boateng jika mampu.

Berkenaan dengan pemain tengah Arsenal, Torunogullari mengatakan bahawa jelas pengurus kelab Sergen Yalcin senang bekerja dengan pemain antarabangsa Mesir itu, tetapi aspek kewangan untuk perpindahan ini dapat menyukarkan mereka.

“Memang benar bahawa pengurus kami, Sergen Yalcin menyukai Elneny dan menikmati bekerja dengannya, tetapi gaji dan aspek kewangan lain dalam perjanjian itu sangat jelas, menjadi masalah.

“Terdapat sejumlah besar pemain di dunia, jadi kami mempunyai alternatif.

“Masih terlalu awal untuk membuat percubaan, kita akan melihat apa yang akan berlaku pada masa akan datang. “

Elneny menyertai Besiktas dalam perjanjian pinjaman pada musim panas lalu dan beliau menjadi salah seorang pemain cemerlang untuk Black Eagles musim ini.

Pemain milik Arsenal itu telah mengisyaratkan dalam beberapa minggu terkini bahawa dia ingin kekal bersama pasukan Istanbul selepas kempen musim ini berakhir, tetapi gajinya mungkin menjadi masalah.

Kontrak beliau bersama The Gunners bakal berakhir pada Jun 2022.

About MyGooners 861 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment