Wolves dan Arsenal bersaing menandatangani pemain pertahanan.

Pertahanan Olympiacos dikatakan bernilai € 20 juta dan menjadi rebutan kelab Inggeris pada musim panas ini.

Menurut akhbar Greece, Efsyn (melalui Sdna), Wolverhampton Wanderers dan Arsenal berminat untuk menandatangani pertahanan tengah Olympiacos, Ousseynou Ba.

Dikatakan pemain itu sekarang diwakili oleh Stellar Group, yang merupakan petunjuk kuat dia boleh meninggalkan Olympiacos untuk bermain di Liga Perdana musim depan.

Liverpool telah dikaitkan dengan pemain tersebut dalam beberapa minggu kebelakangan ini, tetapi dikatakan Wolves dan Arsenal juga berada dalam senarai untuk menandatanganinya.

Liverpool juga dilaporkan berminat menandatangani Ba.

Wolves dan Arsenal akan berusaha untuk memperkukuhkan pasukan mereka pada musim panas ini dan nampaknya Ba adalah salah satu pilihan untuk pasukan Liga Perdana Inggeris.

Pemain pertahanan Senegal itu dikaitkan dengan perpindahan seperti Borussia Dortmund dan Atletico Madrid pada masa lalu, tetapi dakwaan baru-baru ini di media Greece menunjukkan perpindahan ke England adalah kemungkinan yang kuat untuknya.

Efsyn juga melaporkan pemain itu bernilai € 20 juta untuk mana-mana kelab yang berminat untuk menandatanganinya.

Ba telah membuat 18 penampilan untuk pasukannya musim ini dan kontraknya berlangsung sehingga Jun 2023 bersama Olympiacos.

Ousseynou Ba

Selain Ousseynou Ba, Arsenal turut dilaporkan sebelum ini membuat pertanyaan mengenai seorang lain pemain Olympiacos, Mady Camara.

BACA: Arsenal buat pertanyaan mengenai pemain tengah bernilai € 25 juta.

About MyGooners 904 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment