Arsenal ‘kini tumpu perhatian’ untuk menandatangani pemain setelah usaha Liverpool berakhir tanpa apa-apa.

Arsenal ‘memerhatikan’ apa yang akan terjadi dengan pemain pertahanan Sevilla, Diego Carlos pada musim panas ini, di tengah spekulasi mengenai perpindahan ke Liverpool.

Pertahanan tengah itu adalah salah seorang pemain ‘terpanas’ di La Liga ketika ini setelah membintangi Sevilla berikutan perpindahan dari Nantes pada musim panas.

Beberapa pihak dikaitkan dengan usaha mendapatkannya dan Liverpool merupakan di kalangan mereka, dengan laporan mengatakan bahawa mereka telah menjadikannya ‘pemain sasaran keutamaan’ ketika mereka mencari pasangan untuk Virgil van Dijk.

Mereka belum bertindak untuk mendapatkan pemain berusia 27 tahun itu, tetapi jika mereka melakukannya, mereka mungkin menghadapi saingan dari Arsenal untuk mendapatkan tandatangannya.

Itu menurut El Desmarque, yang mengatakan Arsenal ‘berminat’ terhadap pemain pertahanan tengah itu dan mereka ‘memperhatikan’ apa yang mungkin terjadi dengannya pada musim panas ini.

Laporan El Desmarque.

El Desmarque menyokong laporan mengenai minat dari Liverpool, sambil menambahkan bahawa mereka cuba untuk menandatanganinya pada jendela perpindahan Januari tetapi tidak berjaya kerana ‘pelbagai alasan’.

Buat masa ini, Carlos tidak memikirkan masa depannya tetapi hanya fokus menamatkan musim bersama Sevilla.

Liverpool dan Arsenal bukan satu-satunya yang berminat dengan Barcelona juga mengawasinya ketika mereka mencari pemain baharu.

Sekiranya ada di antara ketiga-tiga mereka yang bergerak, mereka mungkin perlu membayar sejumlah besar bayaran untuk tandatangannya.

Sevilla telah mengikat Carlos dengan kontrak sehingga 2024 dan mempunyai klausa pelepasan pada harga €75 juta, jadi, oleh kerana itu, mereka tidak perlu menjual pemain tersebut dengan harga yang lebih rendah.

Harga sedemikian pastinya akan ‘membuang’ Arsenal daripada senarai kelab yang berpotensi, di mana The Gunners dilaporkan tidak mempunyai peruntukan besar untuk dibelanjakan bagi mendapatkan pemain baru pada musim panas ini.

Liverpool juga nampaknya akan terkeluar dari senarai itu setelah laporan juga mengatakan bahawa mereka tidak akan berbelanja besar pada jendela perpindahan akan datang.

Seperti yang kita ketahui, hanya kerana pemain mempunyai klausa pelepasan yang besar, ia tidak bermaksud dia akan dilepaskan pada harga tersebut dan mungkin kedua-duanya (Arsenal dan Liverpool) sedang menunggu untuk melihat adakah harganya akan turun sebelum bertindak.

Seperti yang dilaporkan oleh El Desmarque, Arsenal dan Mikel Arteta sekarang ‘memperhatikan’ situasi yang melibatkan pemain Brazil itu, yang berada dalam prestasi cemerlang bersama pasukan La Liga musim ini.

About MyGooners 904 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment