Arsenal ‘siap siaga’ untuk tandatangani Osimhen.

Bakal berdepan ‘peperangan’ kewangan yang sukar dengan kelab lain.

Nicolas Pepe mempunyai kempen yang menakjubkan bersama Lille musim lalu, berjaya mencatat 23 gol dan 12 bantuan gol dalam semua pertandingan.

Kecemerlangan tersebut telah membantunya berpindah ke Arsenal musim panas lalu dan The Gunners berjaya mengalahkan saingan dari Napoli untuk mendapatkan tandatangannya.

Dengan ketiadaan Pepe, Victor Osimhen telah membantu pasukan Ligue 1 dalam menjaringkan gol dan pemain antarabangsa Nigeria itu mempunyai 18 gol dan enam bantuan dalam semua pertandingan musim ini.

Victor Osimhen, 21 tahun merupakan pemain penyerang yang mampu beraksi pada posisi sayap.

Menurut La Repubblica, pasukan Arsenal dan Gennaro Gattuso dapat bersaing untuk musim panas ini buat kali kedua berturut-turut dan kali ini adalah untuk mendapatkan Osimhen.

Laporan akhbar itu terutamanya memfokuskan bagaimana kelab Naples berada dalam keadaan kewangan yang lebih baik berbanding saingan daripada kelab liga Itali.

Laporan La Repubblica

Dikatakan Aurelio De Laurentiis (pengerusi Napoli) akan dapat menentukan peraturan kewangan kelab untuk perpindahan musim panas (masuk dan keluar).

Oleh itu, Napoli ‘tidak takut’ mengenai persaingan dari Arsenal untuk bintang Lille itu.

La Repubblica percaya Arsenal akan mengubah rundingan untuk penyerang itu menjadi tawaran menarik kerana Mikel Arteta dikatakan telah ‘siap siaga’ untuk menandatangani pemain tersebut.

Lille menilai pemain tersebut sekitar € 55 juta.

Setelah kehilangan Pepe kepada kelab Inggeris musim panas lalu, La Repubblica menambah, hasilnya mungkin berbeza kali ini.

Ada kemungkinan Arsenal digunakan untuk memberi tekanan kepada Napoli.

About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment