Arsenal ‘tidak pernah lupa’ mengenai Ousmane Dembele.

Ousmane Dembele

Perjanjian pinjaman mungkin menarik untuk The Gunners.

Edisi Isnin Mundo Deportivo mempunyai artikel besar mengenai masa depan Ousmane Dembele.

Terdapat banyak desas-desus perpindahan dalam beberapa minggu kebelakangan ini yang menunjukkan bahawa pertukaran pemain antara Barcelona dan Juventus.

Dan itu juga menceritakan mengenai masalah masa depan pemain Perancis tersebut.

Juventus dilaporkan berminat terhadap Dembele untuk ditukarkan ataupun dimasukkan dalam perjanjian perpindahan Barcelona yang mahukan Miralem Pjanic.

Tetapi bukan hanya Turin yang dapat menyediakan rumah baru untuk Dembele.

Mundo turut mengheret Arsenal dan PSG ke dalam perebutan ini dan menjelaskan bahawa ia adalah kerana pemain tersebut gemar mengunjungi London dan Paris.

Ia turut menjelaskan di mana Dembele mempunyai kawan di kedua-da kota tersebut, berkunjung beberapa kali untuk berhibur, dan ideanya adalah kerana dia akan tergoda oleh prospek tinggal di kedua tempat itu.

Malah media Catalan itu menyatakan Arsenal ‘tidak lupa’ untuk menandatangani pemain tersebut memandangkan mereka sudah tertarik sejak dia berada di Borussia Dortmund.

Sekiranya minat The Gunners adalah benar, mereka mungkin dapat memperolehinya secara perjanjian yang baik dan menguntungkan.

Memandangkan sejarah kecergasan Dembele dan prestasi yang tidak menentu dalam beberapa tahun kebelakangan ini, langkah pinjaman dapat dilakukan.

Itu akan memberi peluang kepada Arsenal untuk mencubanya sebelum membeli, dan juga membolehkan kelab mengelak dari membayar sebarang bayaran perpindahan yang besar.

About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment