“Bukan rahsia lagi bahawa Arsenal telah berbincang dengan ejennya”

Jelas wartawan mengenai minat The Gunners pada pemain tengah.

Bukan “rahsia” lagi bahawa Arsenal telah menghubungi ejen pemain tengah Feyenoord, Orkun Kokcu untuk membincangkan potensi perpindahan ke Emirates.

Itu menurut wartawan Voetbal International, Martijn Krabbendam yang telah memberikan maklumat terkini mengenai situasi kontrak pemain tengah itu.

Kokcu berusia 19 tahun, telah menarik perhatian banyak pihak musim ini, setelah dia berjaya menjadi salah seorang pemain utama dalam pasukan Feyenoord, menjaringkan tiga gol dan menghasilkan enam bantuan gol dalam 35 perlawanan setakat ini.

Arsenal pula, antara kelab yang paling kuat dikaitkan dengannya.

Dengan kali pertama dikaitkan, Arsenal telah dilaporkan sebagai pelamar pada bulan Februari tahun ini dengan tuntutan bahawa mereka ingin ‘mencuri’ pemain itu dengan harga € 20 juta.

Bagaimanapun sejak kebelakangan ini, perkembangan mengenai pemain ini sering dikemas kini dan dilaporkan secara kerap, dengan jelas mengatakan bahawa The Gunners sangat berminat untuk mendapatkan tandatangannya.

Malah turut terdapat laporan yang mengatakan bahawa pihak Arteta telah menghubunginya untuk bertanyakan mengenai potensi perpindahan.

Dan Krabbendam telah mengesahkan hal itu, mengatakan bahawa bukan rahsia lagi bahawa pihak Arsenal telah berbincang dengan ejennya, walaupun mereka menghadapi persaingan untuk mendapatkan tandatangannya.

“Ada tawaran dari Feyenoord dan dia menolaknya,” katanya kepada Voetbal International.

“Feyenoord menawarkan sesuatu dan Kokcu menginginkan lebih banyak, anda tidak menyangka bahawa budak itu tiba-tiba meminta berjuta-juta.

“Dia pemain tetap dan gajinya tidak setanding dengan apa yang diperolehi oleh beberapa pemain Feyenoord lain.

“Sebilangan pemain yang berada di bangku simpanan juga memperolehi lebih banyak dari dia.

“Feyenoord akan tahu bahawa salah satu bakat terbesar harus dihargai dengan lebih baik.

“Sekiranya mereka tidak mendekati satu sama lain, kelab harus memikirkan untuk menjual pemain, dan hanya itu yang ada [pilihan].

“Bukan rahsia lagi bahawa Arsenal sudah bercakap dengan ejen Kokcu, kelab Seville juga sangat berminat dengan pemain tengah itu.

“Chelsea masih bermain di belakang. Juga, kelab Itali Atalanta Bergamo dan AS Roma masih sangat berminat. “

Pada Mac lalu, wartawan Sinclair Bischop telah mendedahkan bahawa Arsenal sedia mengeluarkan belanja €27 juta untuk menandatangani Kokcu.

About MyGooners 904 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment