Jack Grealish tandatangani kontrak baru lima tahun bersama Aston Villa

Kapten Aston Villa Jack Grealish telah menyatakan komitmennya dengan menandatangani kontrak lima tahun dengan kelab sehingga 2025.

Pemain berusia 24 tahun ini menjadi pemain sasaran beberapa kelab musim panas ini, termasuk Manchester United dan Arsenal, selepas menikmati musim permulaan Liga Perdana yang cemerlang di mana dia menjaringkan lapan gol untuk menyelamatkan status liga teratas Villa.

Kontrak baru Grealish mengandungi kenaikan bayaran gaji yang ketara, dibandingkan dengan perjanjian sedia ada yang tamat pada 2023, juga klausa pembelian keluar yang lebih besar daripada kontrak sebelumnya.

Grealish menembus masuk menerusi peringkat belia di kelab kampung halamannya pada 2014, kekal di Villa Park walaupun tersingkir ke Championship pada 2016, dan memainkan peranan penting membantu mereka kembali ke Liga Perdana pada 2019.

Statistik Jack Grealish dalam Liga Perdana Inggeris 2019/20

“Saya gembira dengan komitmen ini dengan Villa,” kata Grealish.

“Ini ialah kelab saya, rumah saya dan saya sangat gembira di sini.

“Para pemilik menyatakan dengan jelas kepada saya betapa tingginya cita-cita mereka dan bagaimana mereka mahu membina Aston Villa. Terdapat masa-masa yang menyeronokkan nanti dan saya sangat lega untuk menjadi sebahagian daripadanya.”

Grealish menamatkan musim yang tidak dapat dilupakan ini dengan panggilan sulung England dan membuat debut Three Lions semasa perlawanan Liga Negara-Negara menentang Denmark awal bulan ini.

Aston Villa telah memecah rekod perpindahan pemain musim panas ini dengan menandatangani penyerang yang dinilai tinggi Ollie Watkins dari Brentford dengan yuran yang meningkat sehingga £33juta dan sudah bersetuju untuk menandatangani penjaga gol Arsenal Emiliano Martinez dan penyerang Olympique Lyon Bertrand Traore.

Villa memulakan musim 2020/21 dengan berkunjung ke Burton Albion dalam Piala Carabao pada Selasa ini, sebelum perlawanan pertama Liga Perdana Inggeris menentang Sheffield United.

466Shares

Be the first to comment

Leave a Reply