Guendouzi positif Covid-19

Matteo Guendouzi

Keputusan positif ujian Covid-19 dilabelkan sebagai ‘kes terburuk’ untuk kelab.

Pemain Arsenal, Matteo Guendouzi yang dipinjamkan kepada Hertha Berlin disahkan postif Covid-19 dan perkara tersebut digambarkan sebagai ‘kes terburuk’ oleh bos kelab Jerman itu, Bruno Labbadia.

Pemain tengah Perancis itu diuji positif COVID-19 awal minggu ini setelah menamatkan tugasan antarabangsa bersama skuad U21 Perancis.

Ini bermakna dia sekarang harus mengasingkan diri selama sepuluh hari dan itu adalah musibah bagi kelab baru yang disertainya Hertha, seperti yang dijelaskan oleh Kicker dua hari lalu.

Laporan Kicker 15 Oktober.

Mereka menyatakan bahawa rancangannya adalah Guendouzi bermain untuk U21 Perancis pada hari Isnin malam, kembali ke Berlin pada hari Selasa, berlatih secara berasingan pada hari Rabu dan kemudian berlatih bersama rakan sepasukan pada hari Khamis sebelum menentang Stuttgart pada hari Sabtu.

Namun, ‘realitinya menggagalkan rancangan ini’ ketika Hertha menerima ujian Corona pertama pada hari Rabu dan ujian kedua juga positif pada hari Khamis pagi.

Itu meninggalkan pemain Arsenal yang telah ditandatangani sebagai ‘bantuan kecemasan’ dan ‘pemain utama’, dalam kuarantin dari hari Khamis dan akan terlepas perlawanan menentang Stuttgart dan RB Leipzig.

Ini merupakan tamparan besar bagi rancangan Labbadia dan pengarah urusan Michael Preetz, yang kini terpaksa meratapi nasib mereka.

“Itu sangat rumit dengan pengambilan dia,” Kicker melaporkan Labbadia sebagai berkata.

“Dia berada di sini beberapa jam dan terpaksa meninggalkan lagi.

“Kami gembira kerana dia bermain 65 dan 90 minit untuk U21 Perancis. Tetapi sekarang ini adalah kes terburuk yang berlaku, “

“Dia tidak boleh keluar. Kami akan cuba melakukan sesi latihan maya dengannya di biliknya.

“Kita harus bekerja dengan optimum bersamanya selama sepuluh hari, bagi mengekalkan kecergasaan fizikalnya setinggi yang mungkin. “

“Perlawanan antarabangsa hampir sempurna. Matteo mendapat latihan yang diperlukan, ”tambah Preetz.

“Kami beranggapan bahawa dia akan bersedia pada hari Sabtu. Sekarang keadaan telah berubah secara berbeza.

“Kami akan mengambil semua langkah untuk memastikan Matteo sentiasa cergas, semoga dia bebas dari symptom (Covid-19) dan mampu menjalani sebarang kemungkinan latihan maya.

“Kami telah memperolehi banyak pengalaman dengan semua ini selama beberapa minggu dan bulan terakhir. “

About MyGooners 827 Articles
Seorang bercita-cita untuk menjadi pemilik Arsenal

Be the first to comment