Jamie Redknapp mendesak Mikel Arteta untuk mengembalikan Mesut Ozil.

Arsenal ketika ini terus bergelut dengan kekurangan kreativiti.

Pemain Jerman itu dipecat dari skuad Arsenal musim ini setelah dia gagal menarik perhatian Mikel Arteta walaupun diberi banyak peluang untuk membuktikan nilai dirinya.

Mac merupakan bulan terakhir bekas perancang skuad kebangsaan Jerman itu bermain untuk kelab dan musim ini kelibatnya tidak akan dapat disaksikan kerana namanya tidak didaftarkan untuk kempen kali ini.

Bagaimanapun, bulan depan memberikan mereka [Arsenal] peluang sekali lagi untuk mendaftarkan semula Mesut Ozil bagi aksi separuh kedua musim ini.

Peluang yang tidak seharusnya dilepaskan Arsenal dan Arteta kerana menurut Redknapp, beliau berpendapat bahawa tidak masuk akal buat pengendali The Gunners sekiranya tidak mengembalikan Ozil ke dalam skuad.

Dia mengatakan bahawa dia tahu Arteta ‘menyingkirkan’ Ozil untuk menghantar mesej, tetapi sekarang semuanya tidak berjalan lancar dan pasukannya memerlukan kreativiti.

Jadi dia [Arteta] seharusnya mengubah keputusan yang dibuatnya sebelum ini dan memberikan semula peluang kepada pemenang Piala Dunia dalam pasukannya.

Redknapp juga menambah bahawa Arteta hanya perlu menggunakan pemain tengah itu sementara dia boleh kerana tidak masuk akal dengan memiliki pemain seperti itu tetapi tidak menggunakannya.

“Tidak ada kreativiti lagi. Saya simpati kepada pengurus.” jelas Redknapp sebagaimana dipetik dari The Sun.

“Terdapat banyak masalah sekarang dengan pasukan ini, sukar untuk menuding jari dan menyatakan mana yang paling teruk.

“Dia ada masalah lain sekarang, dengan orang mula berkata, ‘Haruskah anda membawa Mesut Ozil kembali?’. Bagi saya, sudah tentu anda harus.

“Ini tidak perlu dipertimbangkan – anda tidak mencipta peluang.

“Adakah pengurus kelihatan lemah apabila membawanya kembali?

“Mungkin ada yang mengatakan ya. Tidak untuk saya.

“Sekiranya anda mencipta peluang dan kalah dalam perlawanan, saya pasti tidak akan membawanya kembali.

“Tetapi anda memerlukan seseorang yang mampu mencari dan melakukan hantaran untuk Aubameyang, terutama dalam perlawanan [seperti] menentang Burnley malam itu.

“Saya rasa Arteta cuba membuat kenyataan dengan tidak memasukkan Ozil dalam skuad asalnya.

“Tetapi kadang-kadang anda mesti berani mengambil risiko.

“Gunakan dia semasa anda memilikinya. Berada di posisi yang mereka ada tanpa berpaling ke Ozil, itu tidak masuk akal bagi saya.

“Orang bercakap tentang Arsenal dalam masalah penyingkiran tetapi setelah mereka mampu menggunakan Thomas Partey kembali di bahagian tengah dan mendapatkan Aubameyang serta Gabriel, tentu saja mereka tidak akan disingkirkan.

“Mereka akan bertambah baik. Tetapi sekarang, untuk tidak mencipta peluang dalam perlawanan ini tidak cukup baik.

“Mereka kelihatan tidak berkualiti di setiap bahagian dan tidak ada yang mampu memikul tanggungjawab.

“Saya melihat David Luiz. Ketika berada di puncak permainan, dia adalah antara yang terbaik.

“Tetapi ketika dia mempamerkan aksi yang betul, dia hanya menjaga dirinya sendiri, kamu dapat melihat reaksi pemain lain.

“Ia hanya dipindahkan kepada orang lain. “

About MyGooners 906 Articles
Sekadar menulis mengisi masa lapang.

Be the first to comment